Френската компания Schneider Electric започва практическото изграждане на нов завод у

...
Френската компания Schneider Electric започва практическото изграждане на нов завод у
Коментари Харесай

Френска компания започва строителство на нов завод край Пловдив за 107 млн. лева

Френската компания Schneider Electric стартира практическото създаване на нов цех у нас, който ще бъде издигнат край Пловдив в Тракия икономическа зона. Инвестицията ще е на обща стойност над 107 млн. лв.. Предвижда се да бъдат открити и 110 нови работни места.

В завода в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Предвижда се внедряване на финален клас софтуерни технологии, индустриални автоматизации, потребление на възобновими източници на сила.

При осъществяване на капиталовия план на Schneider Electric в България ще бъдат внедрени финален клас технологии и ново съоръжение, въглеродно неутрални строителни материали и потребление на възобновими източници.
 Снимка 658196
Източник:

" България е положително място за вложения и правене на бизнес ", съобщи през днешния ден министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов по време на " първата копка " на напълно новия цех на Schneider Electric, оповестиха от министерството.

" България е стратегическа страна за производството на френската компания ", акцентираха по време на събитието от управлението на Schneider Electric у нас.

По време на церемонията министър Богданов уточни още, че инвестицията в новаторското дружество на френската компания е значим план за страната ни, тъй като основава добавена стойност в нашата стопанска система.
 Schneider Electric си сътрудничи с новаторски български бизнеси за построяването на фотоволтаичен парк ТераСол за по-чиста природа
Schneider Electric си сътрудничи с новаторски български бизнеси за построяването на фотоволтаичен парк ТераСол за по-чиста природа

Проектът акцентира засиления ангажимент на компанията към модернизацията на енергийния бранш

" Този план е значим, тъй като е първият, посредством който България трансформира метода, по който работи с вложители. Това е първият план за последните 20 години, който получава директна държавна помощ освен за създаване на пътна инфраструктура, а директна финансова помощ за реализирането на тази инвестиция ", сподели министър Богданов.

По думите му, по този метод страната ни демонстрира смяна в метода към вложителите, както и че е деен сътрудник в построяването на огромните капиталови планове.

Министърът изрази убеденост, че триумфите на Schneider Electric в страната ни ще дадат образец и на други задгранични компании да вършат бизнес у нас. " Сигурен съм, че методът, който имаме към вложителите, ще докара до трансформацията на нашата стопанска система, за която всички се борим ", добави Богданов.
 Schneider Electric откри първата в България новаторска индустриална геотермална система
Schneider Electric откри първата в България новаторска индустриална геотермална система

Пловдивската фабрика на водача в енергийното ръководство става самостоятелна от природен газ и може да реализира над 70% спестовност на силата за отопление и охлаждане
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР